G-BJ7EVSHQ1J

Класифікація систем кондиціонування та вентиляції

Категорії

Вентиляція називається регульованим обміном повітря в кімнаті. Однак цей термін приховує кілька типів вентиляційних систем. Отже, загальноприйнята класифікація вентиляційної системи:

За принципом роботи: природний та штучний;
За призначенням: постачання та вихлоп;
За зоною обслуговування: місцевий та загальний обмін;

Більше про кожну систему:

Природні вентиляційні системи використовуються при будівництві звичайного корпусу: свіже повітря через тріщини у вікнах, а двері потрапляють у кімнати та видаляються через вентиляційні канали, витяжні решітки яких розташовані переважно на кухні та ванні кімнати. Така вентиляція дешева, надійна, оскільки немає рухомих деталей і автоматизації та довговічної.

Штучний або механічний використовується, коли недостатньо природно. Оскільки механічна система використовує вентилятор, фільтр, нагрівач повітря та інші елементи. Такі системи підтримують комфортні умови в приміщеннях, незалежно від пори року та навколишнього середовища.

Система живлення вентиляції постачає повітря в приміщення. При необхідності нагрівання або охолодження, зволоження, а також очищення пилу.

Вентиляція вихлопу видаляє забруднене повітря. Зазвичай вони використовуються спільно, в той час як їх продуктивність повинна бути збалансованою, інакше недостатньо або формуватиметься надлишок тиску.

Місцева вентиляція необхідна для подачі свіжого або вилучення брудного повітря, локалізованого. Місцева вихлопна вентиляція використовується у випадках, коли місця шкідливого виділення локалізуються, і можна запобігти їх розподілу по всій кімнаті.

Загальна вентиляція розроблена для вентиляції повітря в кімнаті. Це також приплив і вихлоп. Загальна вентиляція живлення, як правило, повинна бути запланована при нагріванні та фільтрації повітряного повітря, тому вентиляція повинна бути механічною (штучною).

Сорти систем кондиціонування

Виробники ще не створили загальноприйнятої системи класифікації для сучасних систем, тому вони поділяються на деякі ознаки:

Мета та місце встановлення;
Тип холодоагенту та принцип роботи;
Продуктивність та дизайн;
Метод управління;
Клас.

За призначенням бувають промислові та побутові види системи кондиціювання – для застосування у приватних будинках, офісах, магазинах, промислових та виробничих цехах. Залежно від місця розміщення виділяють центральні та місцеві конструкції. Перші моделі монтують поза приміщенням. Вони здатні охолодити відразу кілька кімнат і мають кілька значних переваг:

  • Нагрівають, охолоджують, вентилюють та зволожують повітря;
  • Деталі, які потребують обслуговування, перебувають у одному місці;
  • Вбудовані глушники знижують рівень шуму;
  • Є можливість встановлення рекуператора.

Місцеві конструкції встановлюють прямо у кімнаті. Їх легко монтувати, розміри у них невеликі, тому вони підходять для номерів готелів, приватних будинків та квартир.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину